Eleştiride Sınır!

Ülkemin sanatçısı ve değer verdiğim kişilerin eleştirileri önemlidir. Ancak bu eleştiriler bazen haddi aşmak gibi bir durumu oluşturuyor.

Bazı sanatçılar benim ülkemin cumhur başkanına hakaret ediyor ve askeri darbe yapmaya davet ediyorsa, bir sanatçıya ben sanatçı demem! Sandıkla gelen sandıkla gider. Sandıkta yenemediğini silahlı kuvvetlere güvenerek indirmek ise hainliktir.

Başkanın yaptıklarını iyi veya kötü olarak eleştire bilirsiniz. İyilerini takdir etmeyip yanlış gördüklerinizi de eleştirme hakkınız vardır. Ancak ülkenin başkanını sandıkta yenemeyip askere ve ihtilale ümit bağlayarak bu başkanı yerinden indirelim diye ifadeler kullanmak, yasa çiğnemek ve ülkeye ihanettir.

Bir ülkenin başkanını ihtilal ve ya darbe ile yerinden indirme düşüncesi, ayrıca indirirken nasıl öldürüleceği konusunda düşünce söylemek yasalar önünde suçtur ve cezası vardır. Seçimle yenemediğiniz bir başkanı seçimden sonra darbe ile görevinden uzaklaştırmak ise insanlığa sığmaz ve bu bir hak gaspidir.

Eleştiride sanatçılara, siyasilere ayrıcalık olamaz. İster sanatçı, ister vatandas, isterse siyasi olsun. Eleştiride ölçüyü almayalım. Artık kendimize çeki düzen verelim. Bu ülkeyi kalkınma aşamasında durdurmak için calismayalim. Eleştiride haddi asmayalım.

Kalın sağlıcakla sevgili dostlar.

İzmir/26.12.2018
Hüseyin Durmuş
Emekli Edebiyat öğretmeni
Şair yazar
www.kafiye.net sahibi