Her öğretmenler günü gelince!

Merhaba Sevgili dostlar merhaba efendim. Nasılsınız iyi misiniz? İyi olmanızı güzel bir gün geçirmenizi diliyorum efendim.

Evet Sevgili dostlar haftaya öğretmenler günü nedeniyle 1 hafta boyunca öğretmenlerin önemi anlatılacak. Ben de emekli bir öğretmen olarak bugün de bir şeyler paylaşacağım sizlerle.

Öğretmenlik yıllarından bugüne kadar şöyle bir gözlem yaptım. Yaptığı incelemelerde birçok öğrencimiz güzel mesleklerde bulunduğunu gördüm. tabii ki her öğretmenin görmek istediği öğrencilerini güzel yerlerde olmasıdır. 26 yıllık öğretmenlik süresince okuttum öğrenciler içerisinde; milletvekili, Doktor, mühendis, Avukat, veteriner, subay, futbolcu, sinema oyuncusu, Türk Sanat müziği, Türk Halk müziği, hafif müzik sanatçılarının, öğretmenlerin olduğunu gördüm. şu an meslekleri sayamadığım alanlarda da öğrencilerimin yönetici durumuna geldiğinde gördüm. Bazı öğrencilerimin çiftçilik yanı sıra köy muhtarı mahalle muhtarı belediye başkan adayı olduğunda gördüm. kısacası yöneticilerinin yanı sıra fırınlar ayakkabı konfeksiyon beyaz eşya kısacası her alanda belirli bir yerlere gelmiş olan öğreneceğim görmek beni çok mutlu ediyor.

Sevgili dostlar, beni etkileyen bir isim var ki yıllardır unutmuyorum. Bu isim Dr Zeynep Öksüm. Bu öğrencim öğretmenliğimin ilk yıllarında okuttum manevi yönden destek verdiğim bir öğrencimdi. Bu öğrencim çok çalıştı Çok derin ve doktor oldu. İlk görev yıllarında Erzurum’da göreve başladı. Bu öğrencim 1985 yılında okuttuğum bir öğrenciydi. O yıldan itibaren her sene öğretmenler gününde mutlaka beni telefonla arayarak öğretmenler günümü kutlardı. Doktor olduğu yıllarda da hiç ara vermeden özellikle öğretmenler gününde benim öğretmenler günümü kutlar ellerimden hürmetle öperdi.

Zeynep kızım; çok çalışkan, başarılı, hanımefendi, özverili ve milleti için canını feda ya hazır Bir kızımız da. Bu Zeynep kızım Erzurum’da görev yaparken 12 Kasım 1999 yılında Bolu depreminde doktora ihtiyaç olunca gönüllü olarak Düzce’ye geliyor. Burada depremzedelere yönelik hizmet vermeye başlıyor. 1 hafta sonra yeniden bir deprem oluyor ve Düzce’de yerle bir oluyor. Böylece Zeynep kızım görev şehidi oluyor. Artık telefonum çalmıyor. Zeynep kızım hakkın rahmetine kavuşmuş ve görevi başında şehit olmuştur. Allah rahmet eylesin Zeynep kızım.

Evet Sevgili dostlar. Zeynep kızım şehit olduğu o tarihten sonra telefonum susmuştu. Beni arayamıyor du. Görevi başında şehit olan bu Zeynep kızımı beni arayamadı için değil gerçek bir vatan sevdalısı millet sevdalısı görev aşkıyla yanıp tutuşan, henüz mesleğe yeni başlayan, görev yaparken daha 4 yıllık Dr ken vefat eden kızı mı unutmak kolay mı?

Sevgili dostlar, yine öğretmenler günü geliyor ve Zeynep kızım tarafından telefonum çaldır alamayacak. Allah rahmet eylesin. Sanıyorum her öğretmenler yılında bu benim için unutulmaz bir anı olarak devam edecektir.

Saygılarımla Sevgili dostlar.

14.Kasım.2018/İzmir

Hüseyin Durmuş
Emekli edebiyat öğretmeni
Şair yazar
Www.kafiye.net