Çocuklar Sokaklarda

Bir varmış iki yokmuş şu koskoca dünya içinde ama en güzel yerinde bir ülke var mış. Geceleri lacivert gündüzleri mavi imiş. Güneş hiç eksilmezmiş gökyüzünden..Her mevsimi karşılar yazın kavurur kışın ısıtır bu güzel diyarı gökteki yıldızlara anlatırmış.Yıldızlar imrenerek ve daha yakından görmek için bazen o ülkenin gecelerine uzansan tutacak kadar yaklaşırlarmış..Her bahar mevsiminde tüm ağaçların kuru dallarına can gelir yemyeşil ormanları bezemek için acele ederlermiş.Sokaklarında tek katlı bahçeli evlerin olduğu bu diyarda çocuklar kırlarda koşup oynar hiçbir tehlikeye maruz kalmazmış.Dostluk komşuluk ve fakiri gözetmede öyle karekterli bir toplummuş ki komşusu açken asla uyuyamaz kendi aşı azda olsa yarısnı paylaşırmış.Kimse kimsenin hakkını yemez adalet en doğru şekilde işler suçlu varsa bulunur gereken yapılırmış.

Çocuklar sokaklarda mendil satmaz köhnelerde kimsesiz kalıp ağlamaz üşümezmiş.Doğadaki tüm canlıların yaşam hakkına saygılı yerdeki karıncaya bile yaratandan ötürü ihtimam gösterilirmiş. Bu ülkenin insanları çokta vatan severmiş ülkeyi yönetenlerde vatanını çok sever asla ihanet etmez çalmaz satmaz halkına zulüm etmezmiş. Halkı sıkıntıya sokmayacak ölçüde en uygun miktarda vergi alınır ve bu vergilerden gelen gelirde yine halk için dikkatlice kullanılırmış..

İnanç ve iman sahibi bu millet asla farklı inançlara saldırmaz kınamaz tam aksi saygı gösterir her dinin mensupları ibadetini özgürce yaparmış. Bu ülkede toplumu bölecek hiç bir eylem ve eyleme dayalı resmi veya gayri resmi bir kurum oluşmasına göz yumulmazmış. Öyle güzel bir ülke imiş ki bütün dünya ona hayran içten içe fesatlanır keşke bizim olsa dermiş. Hatta demeklede kalmaz o ülkeye zaman zaman nifak sokmaya çalışır bölmek prçalamak için sönmüş ateşlerin küllerini eşelerlermiş. Ama hiç başaramamışlar bu yıllarca böyle devam etmiş güzel diyarın güzel insanları hiç bu kötü tuzaklara düşmemiş fitneye izin vermemiş. Bir varmış iki yokmuş üç çokmuş dört korkmuş ya bu ülkeye ne olmuş?

Ben masalcıyım anlatması benden anlaması sizlerden. Bilenler bilmeyenlere söylesin görenler görmeyenleri uyarsın.
Ey! kutlu diyarın insanları gaflet çok acı bir uykudur aman kimse düşmesin. Masal bu ya sorarlarsa bu ülke neredeymiş ve hala varmıymış? Dedim ya bilenler bilmeyenlere söylesin diye bu masalı okuyanlar rivayettir demesin düşünsün arasın sorsun gerçeği görsün ‘darbımesel’dir hak yerini bulsun.

Salın kırk katırı çiğnemesin hatırı,gökten üç elma düşmüş biri masalcının ikincisi masalı okuyanın ve üçüncü elma rengi kan kızılı kırmızı, kutlu diyarın çocuklarına armağanmış…

ŞÜKRAN AYDOĞAN / GÜLCENAZ / YALOVA / 7.OCAK.2013
www.kafiye.net