Ülke Parçalanması

Günaydın sevgili dostlarım. Yüzünüz güleç, gönlünüz hoş, umutlarınız daim olsun. İki yıl önce bir paylaşım yapmışım ve bu gün bana bu paylaşımımı face hatırlattı. Ben de paylaşmayı uygun gördüm.

Hala bu ülkenin parçalanmasını, ABD’nin uydusu olması gerektiğini, ülkenin tekrar eski günlere gitmesini isteyen zihniyet var. PKK şerefsizleri katliam yaparken, FETÖ hainleri uçaklarla, tanklarla, makinalı silahlarla vatandaşımızı şehit ederken bu durumları ele alıp lanetlemeyen bazı siyasiler; ” İnsansız Hava Araçları, katliam yapıyor, eskiden JTEM vardı şimdi ise bu araçlar var. Vatandaşlarımızı savaş kuralları dışında öldürüyor.” diyen bir siyasi partinin genel başkan yardimcisi utanmadan ve ahlaksızca PKK yı destekleyen açıklama yapıyor. O siyasi partinin ne lideri, ne de yöneticileri sesini yükseltmiyor. FETÖ hainleri yaptıklarını inkar ediyor, ” o görüntüdeki kişi ben değilim, bana ait değil, ben konuşmadım.” diyecek kadar alçak oluyor ve anamuhalefet sözcülerinden bu durumu bırakın tepkiyi, aksine bu kişileri koruyan ifadeler kullanıyor.

Sevgili dostlarım. Her şey ortada, basının ve insanların önünde ve teknolojinin gerçek kayıtları altında gerçekleşen bu olaylar karşısında ne zaman konuşmaya başlayacak bu ana muhalefet sözcüleri? Ne zaman bu ülkenin bölünmesine karşı yapılan çalışmalara yardımcı olacak? Ülkemiz aleyhine her türlü kötülüğü yağmaya karar vermiş olan Almanyadaki seçimlerde Ülkemiz yöneticilerine iftiralar atan, hakaret eden, onur kırıcı sözler sarfeden bu ülkenin daveti üzerine anamuhalefet partisinin sözcüsü kişi bir davet üzerine ülkemizi kötülemek amacıyla Almanya’ya gidiyor ve bunun karşılığında partinin genel başkanı, sözcüleri ve millet vekillerinden tek söz çıkmıyor. Adalet arayan, adalet peşinde koşan kişi ve ya kişiler adaletli davranmaz sa hangi adaletten bahsedecek? Şerefsizlerle birlikte olmaya kalkanlar; şimdi benim karşıma çıkarak hangi şeref ve namustan bahsedecek?

Güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle sevgili dostları.

Hüseyin Durmuş 
Emekli Edebiyat Öğretmeni
Şair Yazar 
www.kafiye.net edebiyat sayfası

08.Eylül.2015 tarihli face paylaşımı

Değerli dostlarım. Yurt çapında acı ve yas içerisindeyiz. Bilinçli bilinçsiz paylaşımlar dışında bölücü, kırıcı, onur kırıcı, iftira yüklü bir sürü paylaşımlarla karşı karşıya bulunmaktayız. Acımız sonsuz, fidan gibi gençler toprağa birer birer değil, deste deste düşüyor. Onların şehitlik mertebelerine daha ermeden her kafadan bir sürü sesler çıkmaya devam ediyor. 

Türk toplumu olarak, Türk ulusu olarak asıl dayanışma, asıl birlik ve beraberlik içerisinde şimdi bulunmamız gerekirken, dayanışma içerisinde tüm düşmanlarımıza karşı dimdik ayakta durmamız gerekirken bu durumda bile ne yazık ki bir çok çatlak sesler çıkmaya, bölücü basının dünya basını ile ortak çalışarak birliğimizi bozmaya çalıştığını üzülerek sadece seyredebiliyorum. 

Emekli bir edebiyat öğretmeni olarak bu güne kadar devletime hizmet sundum ve hala eğer devletim bir görev verecek olursa asla, çekinmeden ve gözümü de kırpmadan verilecek görevi kabule hazırım. 

Kısacası dostlarım; ulus olarak dayanışmaya, birlikteliğe, gerçekten içten beraber olma zamanında bir birimizi üzmeyelim. Ben iftiralardan, yalakalıklardan, ön plana çıkma düşüncelerinden bıktım. Lütfen, paylaşımlarımıza dikkat edelim. Millet kan ağlarken, eğlencelerden, yemek çeşitlerinden vaz geçelim. Güzel günlerin kısa zamanda ulusumuzu dayanışma içerisinde tekrar güzelliklerle daha nice güzel yılları birlikte yaşamak dileğiyle sağlıcakla kalın dostlarım.

Dostlarım; ben bundan sonra beğeni ve paylaşımı konularını uzun süre askıya alacağım. Benim yazılarımı ve paylaşımlarıma beğeni yapmak zorunda değilsiniz.

Saygılarımla.

www.kafiye.net