BİR İNSAN BİR HAYAT

Dünden beri haberleri izliyorum. Ünlü bir sunucu beyefendi otel odasında öldürülmüş. Herkes üzgün ve acısını paylaşıyor. Birde olayın diğer tarafı bir kadın var ölen. Önce bir adamı öldürmüş sonra kendi canına kıymış.

Paylaşımlara baktım herkes katil diye kadına yüklenmiş. Sadece düşündüm ve merak ettim. Kadını o noktaya hangi ruh hali getirdi acaba diye.

Aralarında yaş farkı var. Adam ünlü, kadın eski ünlü. Adam evli, kadın bekar. Yer bir otel odası. İki insan sohbet için otel odasına gitmeyeceğine göre aralarında gizli bir ilişki var gibi.

Sonuçta kendi canına kıymış ve ondan öncede birisini öldürmüş bir kadın var ortada. O kadın ne yaşadı veya ona neler söylendi de o noktaya geldi. Kendinden yaşlı bir kadınla evli bir erkek ne arar. Neden eşinin yanında değil de yaşlı bir kadının yanında. Bunlar elbette cinayet için sebep değil, olmamalı diyeceksiniz belki de. Bende diyorum ki öldürülen beyefendi de o hanımın yanında olmamalıydı.
Madem evlisin, eşin hamile ne işin var çapkınlıkta. Su testisi su yolunda kırılır.

Evli olanlar, sevgilisi olup da bir başka kadını, bir erkeği sevdiğini söyleyen karşı tarafı bu yalanla kandıranlar, yalanlarla yaşayanlar. Dönüp kendi yaşamınıza bakın, yaptığınız doğru mu diye. Çoğul ilişkiler yaşayıp, dürüstüm ayakları İle en çok namustan, ahlaktan söz edenlerle dolu ortalık.

Sonuçta bence kandırılan, aldatılan Belkide umudu kırılan bir kırık sevda vardı bu ilişkide. Birisinin sevdiği, diğerinin sadece sevdiğini söylediği aslında sevmediği, Belkide bir sebeple, bir nedenle o ilişkiyi sürdürdüğü.

Sonuçta iki can gitti. Ben elbette kadın tarafındayım keza kadınım ve kadını daha iyi anlayabilirim demeyeceğim. Sadece bu cinayet olayı bana yazdırdıklarımı düşündürdü.

Evli olan, sevgilisi olan eşinin, sevdiğinin yanında olsun. Bir ilişki bitmeden diğerine yalanlarla koşmasın. Dürüst olun sadece. Bu cinayet umarım çoğul ilişkiler peşinde koşanlara örnek olur ve kendilerini sorgulatır.

Her ikisini de Rabbim affetsin. İkisine de yazık olmuş. Yakınlarına sabırlar diliyorum.

Nejla BILGIN
www.kafiye.net