BAYRAM GELMİŞ NEYİME

Ahhhh , canım kızım,Güzel Meleğim,ilk göz ağrım, cennet kuşum.Seni öyle özlüyorum ki… Sen gittin gideli yaşamak haram oldu bana. Hiç eksilmedi acın, hele birde bayramlar girince araya.. Öyle bir hüzün çöker ki içime, yüreğim ağlar, gözlerimden kanlı yaşlar damlar. Unutamam o güzel yüzünü, anneciğim diyen sesini.

Gözümün önünden hiç gitmiyorsun, daima karşıma dikilir. Sen aklıma geldiğinde hayallere dalar giderim ..
Her kuşu her böceği, pencereme konan kelebeği bile sana benzetirim. Bayramda elimi öpmeye meleğim ziyaretime geldi derim.
O hiç günah işlememiş, daha on dördüne bile girmemiş, hayatının ilkbaharında, dünyasına doymamış, o bir kanatlı melekti. Zamansız, daha dünyaya doyamadan erkenden cennetine gitti. Bazen açarım kollarımı, yumarım gözlerimi, sarılırım kızımın biricik hayaline. Doyasıya; öper, koklar, beş saniyelik olsa bile yüreğim ferahlar, sonrada ….

Boğulurum gözyaşlarıma, keşke hayal değil gerçek olsaydı diye düşünürüm. Yıkılırım birden, dünyam alt üst olur, isyan edesim gelir feleğe! Neden bu kadar erken kopardın gülümü diye. Ah benim canım kızım, ilk göz ağrım, meleğim, güzel gülüşlüm sevgi çiçeğim. Sen gittin gideli her günüm acı, her günüm ağlamaklı. Ne bayramların tadı var, ne yemenin içmenin! Sevmiyorum kalabalıkları, ne düğünleri ne bayramları! Sen gideli her yer karanlık, her yer cehennem bana. Sensiz bu dünyada yaşamanın ne tadı ne de anlamı var! Sen olmadan bu hayat çekilmiyor biricik kızım. Bu gün senin bayramında mübarek olsun.

Zülfiye Dönmez
www.kafiye.net