“Ben” OLMAK İSTERMİSİNİZ?

Siz, noktası olamayan tekillerden hangisiydiniz. “ Seni “ ve “ Beni “ Sunuyorum size, hangisi olmak isterseniz? Size, “ Sen” Diye hitap edebilir miyim? “ Siz” Fazla ağır kalıyorsunuz mısralarıma! Ekseni bozuluyor şiirlerimin. Tam aşkı anlatacakken gözlerinize, ayrılık bulanıyor yaşlarıma. Kurduğum tümcelere bulaşıyor gözyaşlarım. Yokluğunuzun lekesi bir çamur olup kalıyor “Seviyorum” Seviyorlarımda! Çitilesem ömrümden gidişinizi, kalır mısınız yanımda? Ya da tuzruhuna bastırsam yokluğunuzu, erir mi satırlarımda?

Sen… Pardon, “Siz” Demeliyim sana. Fazla samimiyet alaylı gidişlere sebep! Oysa siz, ciddi gidersiniz. Gülmeden, umut ışığı yakmadan… Tebessümlerinizi cımbızla verirsiniz karşınızdaki insana. Ağır konuşursunuz giderken, bıçak sırtına yatırırsınız düşleri! Sahi, siz hiç “Düş kuran” Oldunuz mu? İki kişilik ilişkilerde? Yoksa hep, “Düş kıran” Olmakla mı meşguldünüz? Kurulan düşleri kırmak mıydı işiniz? İşiniz gücünüz yok muydu diyeceğim, nasıl unuturum! Siz ki, iç mimardınız yüreğe umutları inşa eden, güzel kelimelerle dizaynı’nı yapan ve sonra işini bitirip çekip giden!

Sorarım size; siz hiç yüreğinizden bir adım öteye gidebildiniz mi? Ben gidemedim! İki adım ötemde sizdiniz bir adım gerimde! “Fazla uğraş, boş yere kaybedilen zaman demektir.” Derdiniz. O yüzden uğraşmadım, “ siz” den öteye. Boş yere tüketmedim seviyorumlarımı. Kırdığınız düşlere rağmen düş payı, sevgi istemedim sizden. Elim kadar açıktı yüreğim, göremediniz! Görüp de adımlamadınız gönlüme…

Oysa kapıda beklerdim sizi. Gözlerinizin ömrüme nakşı için, kahve ikram etmek isterdim ömrünüze. Ben hep kapı önlerinde bekledim sizi. Her saat, her mevsim… Ama en çokta ömrünüzün, ömrümü teğet geçtiği anlarda! Alfa açısı kadar yakınken size. “iç açılarımı” topladım avuçlarıma. Fakat siz, bir yeminli gibi geçmediniz ömrümün solundan!

Durdurmazdı miske sizi, bu ne acele diye! Bilirdim, en çokta ecele kafa tutmayı severdiniz siz. O yüzden aceleydi her işiniz. Severken bile alelacele sever, hemen giderdiniz. Oysa siz! Benim yıllardır görmeden sevebileceğim tek erkektiniz!

Siz, noktası olmayan tekillerden hangisiydiniz? “Sen” olmak fazla samimi size. Peki “Ben” Olmak ister misiniz?

Gülsüm ABALI
11–09–2011
Namık Kemal Lisesi