Edebiyatçı Olma Yolunda

Edebiyatçı olma yolunda çabalayan, çocukluğundan bu yana yazmakla haşırneşir olan ben, ölünceye dek, adıma sanıma şair ya da yazar diyemeyeceğim. Çünkü böyle büyüdüm, büyütüldüm. Yazdıklarıma şiir diyorum ama kendime ne şairim ne de dergi verdiğim karşı komşumun kızlarının sorusuna cevaben; abla senin mesleğin ne, yazar mısın, evet yazarım diyemiyorum. Küçücük çocuklara beni bunu demekten alıkoyan sizce ne olabilir? Sadece yazıyorum diyorum, hem üniversitede şu bölümü okudum inşallah sizde hayalini kurduğunuz mesleklere kavusursunuz. Çünkü malum kız cocuguysaniz bu kat kat daha önemli.

Yazilarimda cogu zaman edebi kaygı gutmuyorum. Benim için önemli olan ve bana sinen yazdiklarimin içimden çıkıyor oluşu. Bu yüzden bazı yazarlar şairler gibi bir kitabım olduğunda ticari kaygı gutmeyecegim ve ulastirabildigim yere kadar ulastirmaya calismayacagim. Beni anlayarak beni okuyan tek bir kişi bile beni tatmin etmeye yetecek.

Edebiyat okuyorsun kitap planliyorsun ve kim istemez bundan para kazanmayayim? Yapma.. Benim ne etim ne kemiğim yeter buna. Uçuk uçuk paralarla oralara buralara kitabimin reklamını da koyamam nasıl olsa. Hem kitap kapağım çayın yanına birkaç makoron olmayacaksa neden satsın öyle değil mi?

Her neyse. Soyleyecek çok fazla şeyim var. Özelden cevaplayamadigim sahsiyetler beni durtmeleriyle, mesajlarıyla, yorumlariyla kuytuya çekmeye calismazlarsa hiçbirimize işkence olmaz; bende a bu adam nasıl yaziyormus acaba diye profilinizi ziyaret edip şiirden aldığım tadı dibine kadar koreltmis olmam.

(Saniyorsunuz ki meclis sadece begeni güden pohpohlayan guruh; hayır efendim) madem elestirmek istiyorsunuz alıp incelersiniz şiiri, bana da uygunca sunarsiniz. Evet sözü meclisin dışında tutarak, gonderilerim altına yorum düşerken bunun tartisma yaratmayacak mahiyette olmasına dikkat etmenizi rica ediyorum. Gönderiler altında tartışmak adedim değildir. Özelden de gorusmedigimize göre konu kapanmistir. Bütün bu yazdiklarimda tek bir kişiye değildir. Gece sohbet bölümümün işgal edilmemesi hususundaki ricamı onbininki kez dile getirmistim. Yineliyorum. Dergiler ve görüştüğüm arkadaşlar harici yeni bir kimseyi daha tanımak istemiyorum. Bundan sonra sadece ortak arkadaş coklugundan değil, profilimi inceleyerek eklerseniz sevinirim arkadaşlar. Şair değilim asla olmayacağım. Başka bir diyeceğim yoktur. Size afiyet olsun.

Hatice Kübra ÖKTEM
www.kafiye.net