DÖRT MEVSİM AŞK

İlkbaharda aşık olmak sonsuza kadar mutlu olacakmış hissi verir insanlara. Aşkın en saf halidir ilkbahar. Baharda aşıklar için yaşanası bir çok güzellik vardır. Nisan yağmurlarında romantik yürüyüşler, çiçekli bahçelerde ve loş ışıklı parklarda gezintiye çıkmak gibi. İnsanın içinin kıpır kıpır olmaya başladığı yüzlerin ışıldadığı bir mevsimdir. Bir çocuk kadar neşeleniveririz. Aşkın verdiği haz bambaşkadır.

Soğuk geçen kış mevsiminin ardından yüzlerde tebessüm kalplerde sevinç uyandır. Bahar mevsiminde âşıklar en doğal halleriyle birbirlerine yakınlaşır. Hele de baharda başlayan aşklar için fevkalade eşsiz bir mevsimdir. Olayın seyrini biraz daha melankolikleştirecek olursak; çiçekli çayırlarda, şırıl şırıl akan dere kenarlarında, esen ılık rüzgârlarla taze çiğdem kokularıyla aşkın ahengine kapılır sevgililer.

Melankolik geçen ilkbaharın ardından yaz bütün heyecanı ile gelir. İçimize sığmayan neşeli çocuk biraz daha sağlam adımlarla ilerlemeye başlar. Aşkı bir çiçek bahçesi olarak düşünecek olursak daha çok ilgiye daha çok sevgiye muhtaç olduğu mevsimdir yaz. Daha çok su ve hep bir misli daha fazlasını ister.

Bastıran sıcaklarla beraber biraz daha serinleme hissiyle aşıklar gölgelere kaçar. Ağaç altlarında, piknik alanlarında tenha yerlerde aşklarını yaşamak isterler. Serinleten sahiller, cıvıl cıvıl plajlar aşıkların en neşeli olduğu yerlerdir. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre yabani otlarında büyümesiyle aşk yaşamının da biraz çetrefile düştüğü mevsimdir aşk. İlişkilerin gözden geçirildiği ve çiftlerin kötü özelliklerinin de ortaya çıktığı biraz asi biraz çılgın bir mevsimdir.

Yine aşkı bir çiçek bahçesine benzetecek olursak, yazın gayet güzel baktığımız bahçemizin hasadını alma mevsimidir sonbahar. Aşkın en altın zamanıdır. Hazan ve hüzün mevsimi olarak da bilinen güz mevsiminde aşıklar en duygusal yönlerini ortaya çıkarır. Şairlere ilham veren güz mevsimi aşıkların da en ilhamlı, hissiyatının yüksek olduğu bir mevsimdir.

Kış bir nevi dinlenme yenilenme mevsimidir. Soğuyan havalarla beraber aşıklar köşelerine çekilir. Birbirlerine sokulur ve kendileriyle baş başa kalmanın hazzıyla derin duygular içinde dalarlar. Kah romantik bir şöminenin başında (bu devirde biraz lükse kaçan bir istek), kah kestane kokularıyla yada fokurdayan demliğin doyulmaz hazzıyla.
Her mevsimin verdiği haz bambaşkadır aşıklar için. Aşkın mevsimlere göre güzel ve bilindik özellikleri bunlar. Ayrılanlar veya ilişkisinde sorunlar olan için ise her mevsim ızdırap mevsimidir. Dört mevsim doya doya aşkınızı yaşamanız dileğiyle…

YASEMİN ÜNLÜ 07.03.2011 22.35
www.kafiye.net