Anıları Bekletmeyelim Anne !

Bir aşk çocuğu değilim belki de ben… İşte annemin beni anlamaması tam da bu yüzden.

Bir köy çeşmesinin başında, suyun nazlı akışında hiç buluşmadı ki babamla annem. Islak ıslak gözleriyle hiç tutmadı ki annem, babamın buğday kokulu ellerinden. Aşkı ayrılığı duymadılar ki yürekten.

Neden kırıldın anne ağlıyorsun sen? Yıkıldı dağların, çatıldı kaşların, küstün mü bana, devrildi gemilerin battı sol yanında… Anne neden, neden kızdın bana?

Yanılıyor muyum yoksa kıt aklımla ben. Dur dur hatırladım şimdi; masallar anlatırdı ya annem. Hani aşkı için ağlayan prensesler solardı kederinden. Hiç kavuşma olmazdı o masallarda ama bu ayrılıkla yalan olmazdı aşklar da, acılar da…

Annem aşkı tatmış Allahım. Benim gibi nar-ı ateşinde yanmış. Ama yılmamış. Belki de benim aynı ateşte yanmama içi dayanmamış. Anladım, onun için bana aşkı hep yalanlamış. Biliyorum tatmış annem, annem aşkı tatmış. Onun için aşkı yasaklamış. Ama nasıl ayakta kalmış?

Saklasan da sen benden anne, şimdi herşey oturdu yerine. Yanık sesinle söylediğin türküler, demek aşka isyandı dilinde. Kirpiğinde gizlediğin nemler, özlediğin geçmişe yad olmuştu gözünde. Sen de mi anne, sen de mi düştün aşkın pençesine? Tarifsiz aşklar seni de mi yaktı karanlık gecelerde, ah be anne bana anlatsaydın keşke…

Eğrisiyle doğrusuyla anlatsaydın da, aşk diye bir şey yok demeseydin anne. O zaman bu kadar körkütük yakalanmazdım aşka belki de… Aşk yok demeseydin bana, inandım sana anne herşeyde haklıydın, bunda da haklısın sandım. Aşk yok sandım ben de… Gözü kapalı gittim, önümde alazıyla kavuran ateşe. Koruyamadın beni, aşktan koruyamadın anne!…

Şimdi gelsem kıvrılsam benim için titreyen yüreğine. Yaralarımla, acılarımla sığar mıyım yüreğine anne, sığar mıyım söyle! Otursam uzun uzun baksam, hikayeni yakalasam gözlerinde…Acılarını paylaşsam hafifletebilir miyim anne? Otursam ağlasam gözlerinin neminde, sıkı sıkı sarılsam dünlerine. Affet beni anne… Anlatsam masalımı dinler misin?. Aşk beni de yaktı desem, elimi sımsıkı tutar mısın anne?

Alır mısın beni yarım kalmış düşlerine, sarar mısın sımsıkı, saklar mısın aşkın mabedi yüreğinde? Şimdi acım daha hafif, biliyor musun dikenler eskisi kadar batmıyor anne. Sen aşkı tanıyorsun, beni anlıyorsun ya hiçbir şeyin önemi yok gözümde.. Hadi gidelim yarım kalmış düşlerimize, anıları bekletmeyelim anne..

Gülşen EKER
www.kafiye.net