Temiz Vicdanlı Gayri Müslimler

Amerika’ya gelmeden önce çoğu kimse gibi bende ön yargılıydım.Zira bize yolda düşseniz kimse kolunuzdan dahi tutmaz deniyordu.Amerikaya geldiğimin ilk yıllarıydı hapishanede dini danışman olarak çalışmaya yeni başlamıştım.Arabayla gece 20:00-21:00 civarı geri dönerken arabam arıza yaptı.Yolun kenarında mahzur kaldım.Telefonumun sarzı bitmiş ve çevrede kimse yok.Yoldan geçen bir arabadan yardım bekledim ama tam ön yargıma uygun bir şekilde umarsamazca geçti.Sonra ne yapayım derken ordaki bir evin kapısını çaldım.Bu videodaki gibi yaşlı bir kadın kapıyı açtı.Dedim ben aşağıdaki hapishanede dini rehber olarak çalisyorum arabam bozuldu telefonumunda sarzı bitti sizin telefonunuzu kullanabilirmiyim.Kadın elbette ama dedi ben eşimi kaldırayım o arabadan anlar senin arabanı yapar dedi.Dedim yok hayır rahatsız etmeyin ben sadece çektiriciyi arayacağım.Kadın ısrarla eşini uykudan kaldırdı ve arabama eşi olan kişi baktı.Bu arada bana eski eşim kanser onun için dua edermisin diyordu.Eşi arabayı yapamadı.Evim 45 dakika uzak meşfedeydi. Bu sefer kadın dedi ki al benim arabamı evine onunla git. Düşünün ki ilk defa karşılaştığı bir insana arabamı al git diyen yardımsever gayri müslim bir hanım.Kabul edemezdim elbette ve çekiciyi çağırıp arabamla evime gittim. Aslında onların medya dolayısıyla bize ne kadar on yargısı varsa bizimde onlara on yargımız var. Oysa ki temiz vicdanlı işanlar her yerde..
Nitekim evimin park yerinde arabaya binerken buza basıp ayağımın üç yerden kırıldığı dönemde de imdadıma koşup beni battaniyeye saran ve üstündeki montu çıkarıp başımın altına koyan ve ambulans çağıran Amerikalı gayri müslim bir komşumuzdu.

Allah resulü dönemindeki Sa’sa bin Naciye müşrik iken 360 tane kız çocuğunun diri diri toprağa gömülmesine nasıl mani olmuş ise bu şekilde fıtratı bozulmamış lakin Muhammedi mesajdan haberi olmayn çok insan var çevremizde..İnşallah Sa’sa bin Naciye’nin tevhidi kabullenme akıbeti onlarada nasip olur.

Bilgin ERDOĞAN
www.kafiye.net