GÜNÜN SÖZÜ OLSUN MU…
Şunu söyleyeyim ki sözüm meclisten dışarı, 
Laf soktuğunuzda üzerine alınması gerekenlerle, üzerine alınanların toplamı boş küme:)))))))) Onuda belirteyim…

Az konuşun her konuda bir fikriniz olmasın ve bir konuyu lastik gibi uzatmayın. (Neticede hükümet sözcüsü veya AB genel sekreteri değilsiniz)

Özellikle toplum içindeyseniz ve etrafınızda bulunan kitle sırf kibarlığından kurdeşen dökmeye başlamışsa ve bunu size belli etmenin bir çok yolunu deniyorlarsa bir zahmet susun smile ifade simgesi (Beden dilinden anlayın, susmak için ağzınıza terlikle vurmasını beklemeyin)

Kimse susarak ölmez (Vallah billah)

Çok konuşan insan bir süre sonra kendini tekrarlamaya başlar ve bozuk plak kıvamına dikey geçiş yapar. (Bozuk plaklarda antika sınıfına girmez ve maalesef koruma altına alınmaz)

Yaşadığınız olayları anlatmaya çook hevesli iseniz kime neyi kaç kere anlattığınızı not alın zira bir macerayı 2115844 kez dinlendiğiniz zaman ne komik nede acıklı bi tarafı kalmıyor (Yaşadığı macera Çin’demi geçti acaba? karşısındakine Çin işkencesi yapmayı o topraklarda mı öğrendi acaba? bu sohbetten kurtulmak için Çine mi kaçsam acaba ? soruları ile karşınızdaki insanı düşünceden düşünceye sevk etmeyin)

Siz her konuda otorite değilsiniz, olamazsınız da kendinizi zorlamayın (Böyle giderse otorite sözcüğünün ilk harfi “OT ” olmaktan öteye geçemeyeceksiniz)

Konuşmanın bir amacı olması şart her zaman maksat yeşillik olmamalı (Eğer ki narkozsuz adam bayılta bilmek adına bazı tıbbı denemeler yapıyorsan amacına ulaşmak üzeresin hatta konuşarak komaya bile sokabilirsin)

Bugünlük bu kadar DAĞILIN..
HOŞÇA KALIN… :)))

İlknur Özgün Yıldırım ___ 06 Mart 2016 Pazar

www.kafiye.net