Hep Başkalarının

Hep başkalarının hayatını yaşamak asıl sorun.Kendini adamak, kendinden başka herşeye.Yapmacık değer vermeler, yapmacık gülüşler sarmış etrafımızı.O kırılır bu kırılır derken, bir bakmışız ki kırılmadık yerimiz kalmamış. Hep bir liman aramış durmuşuz sığınmak için onuda becerememişiz. Sığındığımız limanların dalgakıranı olmuşuz. Dalgaların hışmına uğramışız.Elde dalgalar çekilirken ufak kum parçaları kalmış engin denizden sadece. 
Korkmuşuz belki de, kendi kendimizle yüzleşmekten.Hayallerimizi bile kısıltlamışısız ufak tebessümlerin içine.Kahkaha atmak isterken tebessüm edememiş olmuşuz susmuş bir kenarda iç kanalamaların sessiz çığlıklarını diş sıkmalarımıza esir etmişiz.Kendi hayatımızı ne zaman yaşamak için cesaret toplasak yine bir el dur demiş.
Geleceğe ne kadar yüzümüzü çevirsek aslında hep geçmişte kalmışız, gelecek kaçış olmuş duyguları saklamak için.Hep saklı torbamıza elimi atsak, insanların acıtan davranışları bulaşmış ellerimize.
Oysa mutluluk avuç içi kokuda değil midir? Her yüz sürmede, avuç içi kokuyu en derininden çekmek gözlerimizi kapatıp kaçmak, anlık olsada iki yüzlü yaşamdan birkaç dakika huzuru doya doya yaşamak çok mu şey istemek oysa.
Ondandır belkide müzik dinlerken şiirleri okurken dalıp gitmeler.Şiirin bir yerinde ŞİİR olmak belki de bundandır.Umut Kaf Dağı ardında değildir belki de.Neyi arıyorsan o sen değil misin aslında? Arayış, çabalama kendini bulma çabası değil midir?
Bilirsin bir yerlerde bir yürek atar senin için diline dua olursun ona.Varlığını hissedersin o olmasada yanında bir omuz hep senin için boştur ve o omuz hep nemlidir.El ele gelindiğinde ellerin terlemesi değil midir gözyaşlarının saklı hali.
Yürek bir açıldımı dil çaresiz haykırışa eşlik eder.Bir parça umut aslında kuraklığı gülizara çevirecek. 
Bugün bir dilek dile.Kendin için olsun dileğin.
Unutma; nefesine nefes eşlik etmekte aynı gökyüzünün ayrı bir bulut altında birisi.
İyi ki varsın.
İyi ki dünyamsın……

Gürhan Olcaytürkan
www.kafiye.net