MERHABA

İşe girdiğim ilk günden beri bana çok normal gelen bir şey yapıyorum.Yıllardır yaptığım bir şey bu aslında.Yalnız ben değil herkesin yapması gerektiğini düşündüğüm bir şey.Çok basit ama çok anlamlı bir şey.Hayatın anlamı, başlangıcı, günün adımı…Ya da siz ne düşünür nasıl kabul ederseniz öyle bir şey işte.

….” Merhaba”….

Tek yaptığım şey bu aslında..Evden çıktığım ilk andan itibaren insanlara merhaba diyorum..Otobüs durağına geldiğimde benimle birlikte orda otobüs bekleyen insanlarla göz göze geldiğimizde mesela. Çoğu kez aynı saatlerde birbirini tanımayan nice insan orada buluşuyor, sabahın ilk saatlerinde güne birlikte başlıyor.Bunun farkında bile değiller belki..Onların tek beklentisi durağa gelecek olan otobüs..

Sonra otobüs geliyor. Kapı açıldığında bizi karşılayan bilet görevlisi arkadaşa günaydın diyerek içeri giriyorum.Alt katta oturacak koltuk bakıyor boş bulursam cam kenarına oturuyorum.Yok eğer koltuk dolu ise yanına oturduğum insana “merhaba” diyorum.

Kimisi yüzüme boş ve anlamsız gözlerle bakıyor.Cevap bile vermiyor..Kimbilir içinden ne düşünüyor, ama belli ki benim merhaba demem onun için bir anlam ifade etmiyor

Kimisi şaşırıyor, acaba bir yerden mi tanıyorum der gibi bakıyor..Öyle ya tanımasam neden selam vereyim..İlla ki tanımam gerek

Kimisi yol boyunca onunla konuşmak isteyeceğim endişesi yüzünden oralı bile olmuyor..

Selam verdikten sonra tek yaptığım şey çantam ile birlikte içinde şarj cihazım, ajandam, şapkam ve eldivenimin bulunduğu poşetimden kitabımı çıkarmak ve ineceğim durağa gelene kadar okumak..Hepsi bu..

Daha yanına oturduğum bir kişiden bile selamıma karşılık alamadım.

Daha bir kişi bile selam vermemi normal karşılayıp bana tebessüm etmedi..

Daha bir kişi bile bunu normal karşılayıp inerken bana iyi günler demeyi düşünmedi..

Bu kadar mı unuttuk tebessümü, bu kadar mı birbirimize düşman gibi başlıyoruz güne..

Bir selam vermekten insanı alıkoyan nedir? Ya da selam verenin selamını almak çok mu zor bir şey? Ama ben karşılığını almasamda selam vermeye devam edeceğim..Güne hep merhaba ile başlayacağım..Yüzümde tebessümle..

Karşılığını göremediğim nice güzellikler gibi bunu kendim için yapacağım..

Günaydın…..

Merhaba…..

İyi günler….

Şule AKAR
www.kafiye.net