HERŞEYE KARŞI NE KADAR DUYARLIYIZ

Özel ve toplumsal yaşamımızda her şeye karşı ne kadar duyarlıyız? 
 
Son yıllarda öyle bir süreç yaşıyoruz ki bazen çevremizde olup biten, yaşanan birçok olumsuzluklara karşı sorumsuz, suskun ve kaderci olup haklı olduğumuzu savunmaktan aciz kalıp duyarlı olmayı unutup karşılaştığımız her türlü sorunlara katlanıyoruz. 
 
   Toplum olarak öyle bir hale geldik ki yolda yürüdüğümüz zaman yanımızdaki birisi hastalanıp yere düşerse: “ Boş ver zaten işim çok, nasıl olsa  birisi yardımına gelir”. Hatta bir kavgaya şahit olduğumuzda: “Aman boş ver elbet az sonra birisi bir polis çağırır”, veya bir yangın görsek “Nasıl olsa itfaiyeye bir telefon açan olmuştur” diyebilecek kadar duyarsız olabiliyoruz. Oysa bu tür konularda başkalarını beklemeden vatandaş olarak insani duygularımızı yok etmeyip daha yardımsever ve duyarlı vatandaş olmamız gerekir diye düşünüyorum. 
 
   Ülkemizde bizlere sunulan her türlü hizmetler arasında zaman zamanda hoşnut olmadığımız konular hakkında yetkililere olumlu önerimizi sunma cesaretimiz var mı? Bu olumlu önerimizi ilettiğimizde eğer yetkililer tarafından önemsenmeyip çözüm bulunmayıp ihmal edildiğimiz takdirde ilkeli ve kararlı olup, talebimizden cevap alıncaya kadar ısrarla ve pes etmeden mücadele ediyor muyuz?  
 
   İşte bu ve bunlara benzer her konuda acaba ne kadar duyarlıyız dersiniz. Hangimiz bozuk bir mal aldığımızda çöpe atmayıp onu satan, üreten firma ve fabrika ile iletişim kurup sorunumuzu iletiyoruz. Kısacası; yaşanan olumlu ve olumsuz konularda yüreğimizde her zaman çiçek açan sevgi tomurcuklarını donatıp her zaman her şeye karşı duyarlı olmayı cesurca ve gönül kırmadan başarabilsek keşke diyorum. 
 
   Güncel yaşantımızda sevgi ve saygı ilkelerimize sadık kalarak yaşadığımız her konuda duyarlı olup karşılaştığımız tüm sorunlarımıza katlanmak yerine çözüm arayışını tercih edip mücadeleci ve cesur olursak çözülmesi imkânsız hiçbir sorun kalmayacağına inanıyorum. 
 
   Hem ailemizde, hem de toplum içerisinde daha mutlu ve daha başarılı olmak istiyorsak ilkönce her konuda, her şeye ve herkese karşı duyarlı olmayı ilke edinmeliyiz. Çünkü: Toplum olarak her şeye karşı her zaman ne kadar duyarlı olup ne kadar acı ve sevinçlerimizi paylaşmayı başarabilirsek daha başarılı, temiz, sevgi ve saygı dolu, daha mutlu yeni kuşaklar oluşacaktır.  

 

    En önemlisi sorumluluk sahibi ve duyarlı olan bir insanın hem kendisi hem çevresi fiziksel ve ruhsal olarak daha sağlıklı ve mutlu olur, ayrıca ülkemize çalışkan, duyarlı, daha hayırlı evlatlar yetiştirirler diye düşünüyorum… 

Sabiha SERİN
www.kafiye.net