“Bu sana neyi hatırlatıyor? Bi düşün !” 
                                                        ( S.D)

Bİ DÜŞÜN1 

Merhaba sevgili dostlarım. Bazen hiç ummadığınız bir şiir, bir satır yazı, bir resim sizlere o kadar çok şeyler anımsatır ki, birden çok derinlere dalarsınız. Hatta rüyalar içerisinde şöyle bir dolaşmaya bile gidersiniz. Hoppala, bu da ne demektir de diyebilirsiniz. 
       Benim dikkatimi çeken bir resim ile onun çevresindeki yazılar.Doğrusu beni çok değişik etkiledi dostlarım. Gelin isterseniz bu resmi anlatmaya çalışayım sizlere de, bu resmi önünüzdeki kağıda yapın. Hatta biraz daha ileriye gedeyim. Bu resmi yapanlardan yapacakları bu resmi bana mail ile göndermelerini bekleyeceğim. Bakalım ne kadar güzel anlatmışım diye de kendimi tartacağım. Yalnız yapacağınız bu resimde dikkat edeceğiniz bir tek şey var, gerçekten bunu yaşayarak çizebilir misiniz, ne dersiniz? 
        Resim içten gelen birtakım duyguların çizgiler halinde yansımasıdır diyebilirim. Çocukluğunuzda bir takım olaylar yaşamışsınızdır. Arzularınızı, bazen de korkularınızı çizgilerle yansıtırsınız. Bazen korkularınızla beraber yapmak istediklerinizi, bir daha yaşamak istemediğiniz anların da var olmasına karşın tekrar yaşamak istemezsiniz. İşte bu duyguları da yansıtırsınız kağıdın üzerine. Ama şunu unutmayalım ki, yaşanmayan, düşünülmeyen hiçbir duygu sanırım şekillere dönüşemez. İyi hatırlıyorum, benim büyük kızım ilkokul çağlarında kız kardeşini kreşten almak için gidip gelirken yaşadıklarını resim etmişti. Yapmış olduğu resminde üç şey dikkatimi çekmişti. Bunlardan birincisi resimde akşam güneşinin batmak üzere dağlara yaklaştığı ve güneşin renginin kavuniçi olması. İkincisi ise bir yol, çevresinde birkaç ev var. Üçüncüsü ise bana kızımın yaptığı açıklamada ; kız kardeşini kreşten almış bir ablanın el ele verip eve gelmelerini yansıtıyor olması. Bu iki kardeşin anne ve babası çalıştıkları için onları almaya gelemeyişlerini, bunun karşılığında ablanın ablalık yaparak kardeşini korkmadan eve nasıl getirmeye çalıştığını anlatan bir resmi unutamam. 
            İşte beni etkileyen bu resimde bir tanıdıktan geldi sevgili dostlarım. Bu resimde beyaz zemin üzerine tam doksan derecede bir çorap var. Çorabın koncuna bir işleme gibi baklava tipi görüntü, masmavi bir renk yukarıdan aşağıya iniyor. Ayak parmaklarının beş tanesi de sayılan ve ayrı renklerle tırnağına varıncaya kadar belirlenen bir çorap resmi. Siz ister çorap resmi deyin, isterse bir ayakta sadece çorabın olduğu bölüm alınmış ve bir anlatıma gidilmiş kabul edin. Ayrıca bu çorabın arka tarafına çizilmiş bir surat. Sadece bir tek çizgi ile oluşmuş. Ama ben diyeyim korkan, siz deyin çekingen, komşunuzda desin ki hayır, bu zamanında çok korkmuş, korkutmuşlar, yalnız kalmanın bir korkusu var. Bir başkası da hayır, bu söylediklerinizin hiç biri değil kardeşim. Bu resim çok sinsi birinin sizin ayak hareketlerini, ayak izlerinize kadar takip ediyor. Aman dikkat benim canım bu tür insanlardan yandı.Amcanızda,bu resimdeki ayak sahibi herkesi çiğnerim, ayaklarımın altında dolaşmayın bakayım diyor… Bir dakika sevgili okurlarım. Resmi daha güzel oluşturmanız için size bir kolaylık olması için içerideki bir yazıyı da yazayım. Böylece daha rahat bir resim yapma imkanı olur sanırım. 
           “ Bu sana neyi hatırlatıyor.? Bi düşün! “ Eee, artık resmi tamamlıyorsunuz sanırım. Yalnız bu cümle, bilgisayarda çizgilerden oluşan ve rengarenk bir anlatım olmalı. Her harf büyük olacak ve ayrı ayrı renklerden oluşacak. Haydi şimdi resmi yapmaya başlayın dostlarım! Yaptığınız resmi de bekliyorum. Bakalım en güzel resmi kim yapacak. Doğrusu benim resim yapma kabiliyetim olmadığı için ben hiç denemeyeceğim. Yalnız sizden isteğim; lütfen bu yapacağınız resimi öyle bir yapın ki, yapmış olduğunuz bu resim sizin iç dünyanızı mutlaka yansıtsın.
             Benden bu kadar dostlarım. Şimdi bu resimdeki yazı ile birlikte yapıp yapamayacağınız bana iletir ve ya kulağıma da çıtlatırsanız sevinirim. Ben resmi incelediğim de bu resim dünyaları anlatıyor; resmi yapanın tüm kişiliğini hemen yansıtıyor dersem, yanılmam. Hatta bu resmi yapan, bana gönderen arkadaşım şimdi bu satırları okuyorsa, bana gönderdiği resmi beklide yeniden yapmaya kalkacaktır. Ancak isterse denesin aynısını yapamaz. Ne dersin değerli arkadaşım.? Bir daha aynı resmi aynı şekilde yapabilir misin? 
              Benden bu kadar dostlarım. Sizlerin değerli vakitlerinizi tüm duyguları dolu dolu yaşayan birinin iç dünyasını çok kısada olsa yansıtmaya çalıştım. Yorumu size ait.“  BU SANA NEYİ HATIRLATIYOR? Bİ DÜŞÜN!..”
             Gününüz neşeli, işleriniz bereketli, mutluluk yuvanızda daim, dostlarınız, eşiniz ve tanıdıklarınızla birlikte mutluluğu dolu dolu dayan birisi olarak geçsin.

                                             
Davutlar / 21.02.2006  
Hüseyin DURMUŞ
www.kafiye.net