Bir adın olmalı

 

Bir adın olmalı senin.  Dağlarda,  bayırlarda, kırlarda,  ovalarda her yerde senin adın duyulmalı, seni çağırmalı, sesin her yeri inletmeli. Neredesin? Kiminlesin?  Zaman bir bir akıp geçiyor,  öyle bir geçiyor ki, “sensiz uzak,  sensiz hasret,  sensiz öyle yalnız ki bilemezsin.” Sanki gelişinle gidişin bir oluyor gibi… Acele etmeden, suskun, mutsuz ve umutsuz bir o kadar da cefakâr. Ne umdum ne buldum şu koca dünyada.  Koskocaman bir “yalan”  Neyi buldumsa hemen kaybettim zira tuttuklarım yalandı.  Bakan yüzler,  konuşan diller,  hayaller yıkık dökük olmuş birden. Hasretimi rüzgâra tutsak bıraksam da, tenim ve vücudum yalnız onlar için öylece orada kalıyor. Birden ürperirsem tek o kalıyor. Yalnızlık bir deniz gibi, sanki içindeki vapurla acısını gezdiriyor. Bahçedeki demet demet çiçekler,  laleler,  sümbüller,  mor menekşeler boynunu büküyor,  aşkın kokusundan bir taraflara savruluyorlar.

Yer, gök, dağ, taş hep sayıklıyorlar, “Senin adın aşk olmalı.” diye… Bazen o solgun yüzünün affettiği güzelliklerle düşüyorum. Aşk olan yollarına düşünüp sessiz gemilerle denizlerin üzerinden sana doğru koşup gelesim var. Dağlara çıkıp sevgimi, seni çok sevdiğimi haykırarak söylemek istiyorum.  Aşkımızın sonuna kadar gitmesini sende istiyor musun? Beni böyle kabul ediyor musun? Sende hep sevgi ve aşk için bir şeyler istiyor musun? Senden başkasını görmeyen bu gözler, hiçbir şeyi senin renginde görmüyor. Hiçbir hayal senin kadar güzel oturmuyor beynime.  Çaresiz, ümitsiz ve hayalsiz kalıyorum sensiz, sensizlik elimdekilerin hepsini alıyor. Bunca kurduğum hayaller. Yaptıklarım, yapacaklarım, planlarım, hayatımın vazgeçilmez kurallarını, günlerimi alıyor.  Dışımda gürül gürül  bir  dünya  varken  ben hareketsiz, savunmasız, yalnız, yapayalnız kalıyorum.

Kendi kalabalığımda bir kalabalığı yaşıyorum. Herkes kendi halinde yürüyor, çaresiz, yalnız ve hareketsiz. İşte hayat bu, öyle geliyor böyle geçip gidiyor. İşte geldin, işte böyle çekip gidiyorsun. Adın aşk olmalı, adın bahar olmalı, adın tutku, heyecan ve sevda olmalı. İşte bir adın olmalı senin. Herkes söylemeli, herkes duymalı.

“Senin

Bir adın olmalı,

Gerçek bir adın olsa da

Soyadın Aşk olmalı!..”

YALÇIN SEVİM
www.kafiye.net