LEZZETLI PURE (ELMA AGACIM SON BOLUM)
2 sene olmus bu koye yerleseli.Dun gibi aklimda oysa… bir ben, bir kendimin gelisi. Ayrilirken bir kere bile arkama donup bakmamistim biraktiklarima. Belkide oradan ayrilisim, yurek sizlatti, hic aglamam diyen bakislarda yas birakti, kimbilir ? Yine de bakmadim iste…
bakmayisim da belki bundandi kimbilir?…
Ne coktum oysa, ne kadar fazlaydim… Sevgim, okyanuslari icine alacak bir engindi. Gokyuzuydu, yeryuzuydu, tum evrendi….Ayrilisimla tebrik ettim herseyi aslinda, evet evet oradan ayrilisim sadece bir tesekkur oldu..Nasil bitirebildin o buyuk sevgiyi, beni…. !!
Tebrik ederim…
Simdi koskoca bir elma agicim var benim..Beni senden cok seviyor biliyor musun!!…
Koskaca 2 yili birlikte gecirdik onunla. bana hayal kurmayi ogretti, ve bir de hayalleri gerceklestirmeyi… dallariyla senden fazla sardi beni, senden fazla korudu.Golgesin de serinletti, meyvesiyle odullendirdi. beni yasatti, ocagim oldu, karnimi doyurdu, suyum oldu.
Ve en onemlisi !!! gozyasim oldu, gulen yuzum oldu…
Birgun yasamak icin para kazanmam lazim diye dusunurken Elma agacimin bana bakan munzur gulusuyle goz goze geldim.. Ben ne gune yetistim ki der gibiydi bakisi.
Anne olmayi nasip etmemisti Rabbim bana.Bu kadar sevgi dolu bir kalbe, sanki ceza gibi…
Ama bir elma agaci verdi, teselli ikramiyesi.Simdi onun dalinda elmalar, koyun butun bebelerine yapiliyor mamalar, onunla besleniyor mini mini cocuklar.Kucuk bir imalathane kurduk koyun kadinlariyla.Lezzetli pure dedik adina.Akmasa da damliyor.. miniklerimle birlikte benim de karnim doyuyor.

N.Z. GORENER
www.kafiye.net