BENİ BANA BIRAK GİDERKEN (ELMA AĞACI)

Cebimdeki son parayi, bir kac erzak ve birkac yakacak odun icin harcadim. Tek umudum elma agacim… Bundan sonra ne isim var, ne de harcayacak param. Duslerim bahar…. Ve kipkirmizi ELMALAR…

Bir ben varim yalnizca, bir de her yeri tamir isteyen bu virane, benim gibi birakmis kendini yillarin acimasizligina. Hava da oyle soguk ki !!! tipki icim gibi…tipki hayallerim gibi…

Buz tutmus borular, gidip gelen ceryanlar, akmayan sular.Dusunmek ve sadece hayal kurmak butun isim.Boyle olsun istememis miydim? Cektin gittin iste !!! hep dusledigin yokluga, bir basina… Simdi nasil bas edeceksin bakalim bu kadar sorunla, duslerinde yanan ciliz mum isiginla..

Hee birde, en sevdigim soz var hep aklimda, durmadan itiraf ettigim kendime… “Ne oldugunu bilmedigim bir umut var hala” Bu umut olmasaydi eger “sari cizgiyi gecmek, tehlikeli ve yasaktir” anons”una bir kala, yada hic kala …..??? Neyse….
Beni ayakta tutan, beni yeniden yasama baslatan ve bende, bir baska bir ben yaratan bir umut olmasaydi eger,bekler miydim bahari?Bakip bakip hayal kurar miydim elma agacima….
BIR GUN KUCAK DOLUSU ELMAM OLACAK
VE HIC BIRINI BEN YEMEYECEGIM…
YA BU KOYDE, ISMIM MEZAR TASINA YAZILACAK
YADA KUCUK BIR KAVONAZDA HAYATIM.

N.Z.GORENER
www.kafiye.net