İki Kişi Arasındaki Sevginin Anlamı

Sevgi, insanın karşısındaki kişiye değer vererek onu ne kadar çok sevdiğini, ona saygı gösterdiğini ve hislerini, duygularını onunla paylaşmak istemesidir diyebilirim. Bana göre sevginin tanımı bu. Tabi sevginin tanımı budur ama başkasına göre diğer insanlar benim düşündüğüm gibi düşünmeyebilirler, daha farklı, daha ayrıntılı, hatta daha eğlenceli veya faklı bir şekilde görülebilir, tanımlanabilir. Kişiden kişiye göre değişebilir, göreceli bir kavram ortaya çıkmış olur…

Bazı insanlar sevgi nedir? Nasıl sevilir? Karşısındaki kişinin sevgisini, gönlünü nasıl alabilirim diye düşünüyorlar bazen. Sevgiyi karşısında bulunan kişiye nasıl ne şekilde gösterebilir orası da pek bilinemez. Sevgi nedir diye bazen insanlar birbirlerine sorarlar bazen de unuturlar sevginin ne anlama geldiğini…

Değer veriyorsa bir kişi sevdiğine, o kişi de kendisini değerli görür ve sevgilerinin kopmasına, kimsenin aralarını açmasına izin vermezler. Gönül bahçelerine, Küçük sevgi tohumcuklarından ekerler ve sevgi meyvelerinin büyüyüp gelişmesini beklerler.

Kalbine girmeyen tutkular, gerçek sevgiyi önce kalbinde hissetmez ise daha sonra kendine veya karşısındaki kişiye zarar verebilir. Onu hayal kırıklığına uğratabilir. Bir insana zorla bir şeyi sevdirmek sevginin oluşmasını engeller.

Bazen insan anlar kendisini sorguya da çekebilir,soruda sorabilir,benim gibi kafasında da soru işaretleri oluşabilir..

Der ki, artık başka çare yok,senden bana ne ümit var ne de fayda var, hiç bir şey yok, ne o eski anılar ne de yaşadığımız o güzel günler hepsi de sevgisini ve o özelliğini kaybetti.. Aramızdaki iki sevginin tadı ve anlamı kalmadı.

Bundan dolayıdır ki, Sevgini anlayacak sevgine gönül verecek, hayatı senin gibi anlayacak ve yaşamayı da senin yaşadığın gibi yaşayacak birini bulmak gerekir ama bu zamanda bu dünyada bu kadar teknolojinin üst seviyeye çıkmasıyla birlikte hani nerede o eski anılar hani o eski sevgiler diyebiliriz.

İnsanlık var mı yok mu? Hepsi yerini, kişiliğini kaybetmiş durumda… Bunun üzerine bir de insanlık ta bitmiş, sevgi, saygıda zaman içinde yerini ve gururunu kaybetmiştir.

Bizde Sevgi ve Saygımızı kaybetmeyelim!..

Sevgiye ve Saygıya özen gösterelim…

Yalçın SEVİM
17 Eylül 2014 Çarşamba
www.kafiye.net