İnsanın kendi ile hesaplaşması hiç bitmiyor. Yaşanan her şey bir vesile. Her zaman yüreği titreten his ister istemez sorgulatıyor. Hayatı, zamanı, hayatındakileri , olan ve olmayanları… Daha yaşanacak ne çok var kim bilir…

Evet.. Girizgahtan da anlaşıldığı gibi yine bir sorgulamam var :))  Daha doğrusu sitemim, ya da bir başka  yorum ile söylemem gerekir ise, söyleyip rahatlayıp, es geçeceğim gerçeğim var..

Dün akşam iş yorgunluğunu atmak için kanepemde ayaklarımı uzatmış dinlenirken düşündüm.. Son zamanlarda bana hiç soruldu mu diye ?  Hoş sadece dün akşam değil, son zamanlarda yaşadığım sağlık sorunları ile boğuşurken düşünmeye başladım.

Şule.. Bir ihtiyacın var mı?, !!!

Evet.. Merak ettim  ve düşündüm. Bu soruyu bana hiç soran oldu mu diye.. Ben sordum mu diye düşünmüyorum bile.. Hayatımda görüştüğüm herkese başta ailem olmak üzere  hep sorarım. Bir sıkıntı var mı?, Bir sorun var mı? Zaten o sorun paylaşıldığın da  anında kafamdan benim yapabileceğim bir şey var mı diye düşünce geçer.

Çok şükür yıllar öncesine nazaran kimseye ve hiçbir şeye ihtiyacım yok. Kendime de çevreme de maddi ve manevi gücüm yettiğince yetmeye çalışıyorum.

Ama o kadar çok şeye ihtiyacım var ki oysa.. Soran olsa, verebilecekleri boyutta isteyeceğim soranlardan.. Ama soran olur ise???

Hayatımda çok özel ve yıllardır olan dostlarım var. Ama sadece biri bana sorar, hatta sormaz, sormaya gerek de duymaz. Mutlaka sürekli diyalog halinde olduğumuzdan benim ses tonumdan anlar zaten aradığında. Ve yıllardır onunla ben , arayı fazla açmadan oturur dertleşiriz, paylaşırız sorunları, düşünceleri, eksikleri bazen de keyifleri.. Karşılıklı..

Her gün sabahıma şükrederek kalkarım. Her akşam yatağıma başımı koyarken de.. Nankörlük olmasın diye hep susarım, halime şükrederken.. Ama insan oğlu işte, yetmiyor, yetinmiyor.. İstiyor..

Sevgi istiyor, şefkat, ilgi, alaka.. Paylaşım.. Bir nebze huzur, gözlerde azıcık da olsa mutluluk.. İçten bir kahkaha..  Bazen de çayına kaç şeker istersin diyecek biri olmalı..  Ve yürekten soracak  biri

Şule.. Bir ihtiyacın var mı ?

Peki  ya dostlarım, sizin ?
Sizin hayatınızda benim yapabileceğim bir şey var mı??

Sevgilerimle
Şule Akar

Kurtköy Pendik

2014 09 12 Saat:14:00
www.kafiye.net