ÖFKELENME
Hepimizin bir türlü vazgeçemediği bir özelliğimiz vardır. Bu bazılarımızda hemen kendini belli eder,bazılarımızda ise daha bir geç ortaya çıkar. Bir anlık bir öfke yüzünden dağılan, parça parça olan aileler, yuvalar biliriz. Son pişmanlıkların da fayda etmediği anlar yaşanmıştır bazen hayatımızda. Ardından feryadı figanlar, keşkeler, ne olurdu sabredebilseydim,yada dilim kopsaydı da ağzımdan çıkmasaydı o sözler vs… Hiç kendinizi sınadınız mı? Acaba çok çabuk öfkelenenlerdenmisiniz? Yoksa sabrınızı zorlayabiliyormusunuz? Ne dersiniz şöyle bir düşününde karar verin bakalım. Öfkeyle kalkanın zararla oturduğunu da unutmayın ha!Bir yandan da sabırla koruk’un helva olduğunu unutmayın. İsterseniz ibretlik bir hikayeyi birlikte dinleyelim.

Bir zamanlar çok öfkeli ve hırçın bir çocuk varmış. Bir gün babası oğluna bir torba çivi vermiş ve her öfkelenip sinirlendiğinde arka bahçedeki çitlere bir çivi çakmasını söylemiş.İlk gün çocuk 25 tane çivi çakmış, daha sonraki günlerde ise çakılan çivilerin sayısı git gide azalmış.Zamanla çocuğa arka bahçeye gidip çivi çakmak zor gelmeye başlamış.Öfkesine hakim olmanın bahçeye gidip çivi çakmaktan daha kolay olduğunu fark etmiş. Sonunda delikanlı öfkesine hakim olur hale gelmiş.Gidip bu durumu babasına anlatmış.Bu defada babası, kendisini tutabildiği her gün için çakmış olduğu çivilerden birini sökmesini istemiş.

Günler sonra çocuk babasının vermiş olduğu tüm çivilerin bittiğini haber vermiş.Babası oğlunu elinden tutmuş ve arka bahçedeki çitlerin yanına götürmüş.

“Aferin oğlum, iyi iş becerdin ve öfkene hakim olmayı başardın, ama şu çitlerdeki delikleri görüyormusun? İşte o çitler bir daha asla aynı olmayacak.Öfkelenip de kötü sözler söylediğinde işte bu çitlerde gördüğün gibi delikler açılır kalplerde. Bir insana bir bıçak saplayıp çıkardığında istediğin kadar pişman ol, özür dile, bir anlamı kalmaz.O yara hep orada kalacaktır.Unutma ki kötü sözün açtığı yara çoğu zaman fiziksel bir yaradan daha kötü olabilir.

Selam Sevgi ve Dua ile…

Nail AVCI
www.kafiye.net