ŞİİR NEDİR?

Selam değerli okuyucularım
Bu geceki yazımda Rabbimin bana vermiş olduğu akıl niğmeti ile şiir ve emeğe deyineceğim. Önçe şiir nedir ve şair nasıl olmalı. Değerli okuyucularım şiir bir bahçe güle benzer ve bu bahçenin tomurcukları ,gülleri,taze açanları ve hafif solanları hepden dökülenleride vardır.Amma hepside sonuçta gül kokar.
İşte şiir aynen bu evre içinde şairin yüreğinde dönüp durur sonra kalemden kağıda süzülür.Yani Karaçaoğlanın sözü gibi ben aşık olamam ben her ilde bir başka güle aşığım sözü misali.Ve her yazılan okunmas şiir yazılır halk görür ve anlar o şiiri yazanın yüreğinin derinliğini anlar şiir kalaçağı yeri bu şekilde bulur.
Ben şahsım olarak semenın şiir günlüğüne gösterilen ilgi ve saygıdan dolayı değerli okuyucularıma sonsuz şükran ve saygılarımla tşk ediyorum.Bu benim başarımı değil halkın denizinde yıkandığımı gösterir.Gelelim şaire yazmak başka okumak başkadır şiiri ve amma lakin şiirle konuşmak bir bambaşkadır.
Şair esen rüzgardır yaşadığını toplar yürek süzgecine süzdürür sonra kağıdına akıtır.Şair kendini beğenmez bir kitapla hava içine girmez hayatı kitap gibi yaşar.Şair hergün kendi kitabını açar halkı okur dertlerini sevinçlerini karanlıkta kalmış yanlarını şair şiirlerini halkın yüreğinden toplar.Ve halkına sunar.Çiçeğe binlerçesi konar amma sade arı balı çekebilir şairlikte böyledir.Ve herzaman kalıçı eserler bırakanlar hep taşlanmıştır çekemeyenler tarafından.Efendim bizim yüreğimiz cümle deryası sade bizde inçi sunulur okuyup görmesini bilene ötesi bizi ve özümüzü aşar.Bu yüzden belki farklı konumda olunabilinir amma biz gerçeği insanın yüzünden okuyan çinsteniz o yüzden kimsenin emeğine saygısızlık etmeyiz.Kimsede arzularına bizi esir kılamaz attığı camurla güneşi kapatamaz.Sade kendi açizliğini ortaya koyar.Ve benim sayfalarıma kaliteden yolu gecenler buyursun.Çok şükür Rabbime sayfalarım okuyucularımın Desteğiyle türkiye çapında tanınmış sayfalardır. Buda emeğin kalitesidir. SELAM VE SAYGIYLA EN GÜZELİNE EMANETSİNİZ……….

SEMA SEZER
www.kafiye.net