Korkmak

Sebepsiz sevdiğini sevebilmekse sevmek, elbet bu bir cesaret oyalıdır
topluma karşı ve ruhunda, ben cesurum demek değildir cesaret korkmadan yürüyebilmektir korkunun üzerine.
Yakıp_yıkmak, kapıya yumruk atmak, tespihi saklayıp silahı çekmek, ben delikanlıyım ulan demek bu cesaret değil elbet, cesaret hiç düşünmeden birini sevebilmek, inançları uğruna ölebilmek, yumruk yerine gül uzatmak, silahı saklayıp tespihi çekmektir cesaret, bir wilyem woles gibi olabilmektir cesaret, son nefesinde bile boyun eğmeden celladın yüzüne özgürlük diye haykırabilmektir cesaret, boynu vurulurken bile elinde tutuğu kadının kanı değmiş hatıra mendili saklayıp, inançları sevdikleri, vatanı ve sevdiği kadın için, ipe yalın ayak gidebilmektir cesaret.
Bir orduyu karşısına alıp savaşabilmektir, onun yüreği cesurdu ASİ ama ASİLDİ, evleneceği kadını paylaşamazdı, ilk gece saçmalığı sebebiyle hiç kimseyle ve elbette öyle oldu onlarla değil ama kara toprakla paylaşmak zorunda kaldı HAİNÇE öldürdüler sevdiği kadını…
Esaret altındayken bile özgürlük diye haykırdı inançları için, cesaret, cesur bi yürektedir her zaman… sevdiğini ölümüne sevebilmektedir. Küçük bir kız çocuğunun tebessümünde.
Minik bir serçenin göz yaşlarında sevebilmektir, ama serçeler ağlayınca ölürler ağlatmadan sevdiğini sevebilmektir cesaret, ve bir cesur yürek olabilmektir, SEVDA….
Mevsimin tüm güzellikleri seninle olsun güzel insan…
Doç. Dr. Zerda ONURLU
www.kafiye.net