Kategoriler

Arşivler

Ayse Sönmez Bulut Kategoriler

Tarih 20 Nis 2017 Kategori: Ayse Sönmez Bulut

AYÇA’NIN SEÇİMİ

Okullar tatil olalı daha az bir zaman olsa da Ayça, sıkılmaya başlamıştı bile. Babası sabah o, uyanmadan işe gidiyor geç geliyordu. Annesi ise bütün gün ev işleriyle uğraşıyor, kardeşiyle Ayça arasında parçalanıyordu. Bazen annesi onları parka götürse de sıkılıyordu yine de.
Annesi mutfakta kardeşi uyanmadan işlerini bitirmeye çalışırken Ayça yine sıkılmıştı. Güneşin olanca sıcaklığıyla içeri girmeye çalışmasına rağmen pencereyi açtı, dışarıyı seyretmeye başladı.

Tarih 20 Nis 2017 Kategori: Ayse Sönmez Bulut

ZEHR-İ ZAKKUM

Sarı sıcak her yeri her şeyi yakar kavurur temmuz da ağustos da. Akdeniz kıyıları adeta yeşile hasret sararır, kurur. Yol boyunca insanın gözleri bir renk, bir gülümseyiş tanıdık bir şeyler arar. Çok sürmez bu arayış, bir dere kenarında, bir çeşme başında gülen bir yüz gibi sizi selamlar, pembe beyaz renkleriyle. Tutup, okşayasınız gelir. Onunla unutuverirsiniz bunaltıcı sıcağı. Parklarda bahçelerde de rastlarsınız onlara, hatta plajlarda bile. Ama hiç biri dere kenarında ya da çeşme başındaki haliyle kıyaslanamaz.

Tarih 27 Şub 2017 Kategori: Ayse Sönmez Bulut

GECEYDİ ONU BANA GETİREN

Geceydi, korkunç bir karanlıkta dünyasını aydınlatacak bir ışık aradı. Oysa bir gece akıp gelmişti yüreğine. Şehirlerarası bir otobüste bir mola yerinde. Dakikalarca izlemişti onu. Kendisini fark etsin diye neler yapmamıştı. Görevlinin ’Ankara’dan Antalya istikametine gitmekte olan……….

Tarih 24 Şub 2017 Kategori: Ayse Sönmez Bulut

TESADÜFLER VE İSTASYONLAR

Elinde paketlerle yürürken bir hayli yorulduğunu hissetti. Etrafına bakındığında tren istasyonunun yakınlarında olduğunu gördü. Amaçsızca istasyona doğru yürüdü. Ayakları bir oyun mu oynuyordu, anlam veremedi. Ne işi vardı istasyonda? Sevdiklerini oradan uğurlamıştı hep, bir daha da görememişti.

Tarih 21 Şub 2017 Kategori: Ayse Sönmez Bulut

YARIM KALMIŞ ÖYKÜLER

Gündemin hızla değiştiği ülkemizde neler oluyor neler bitiyor anlayamıyoruz. En yakınımızda yarım kalan öyküler ilgilendirmiyor bizi. Öylesine düşmüşüz ki kendi derdimize, bizim dışımızda kimse yok sanki.

Tarih 30 Oca 2017 Kategori: Ayse Sönmez Bulut

ELİF ANNENİN ÖYKÜSÜ

Onu tanıdığımda daha otuz yaşındaydı ama üniversitede okuyan oğlu vardı. Anlayamamıştım önce, nasıl böyle bir şey olur diye çok düşündüm. Bu yaşta oğlu olması için on yaşında evlenmesi gerekirdi. Hikayesini dinledikçe sevgim yerini sonsuz bir saygıya ve takdire bıraktı.