Kategoriler

Arşivler

Ayşe Sönmez Bulut Kategoriler

Tarih 29 May 2019 Kategori: Ayşe Sönmez Bulut

BUGÜN SENDEN BANA ARMAĞAN

Mutluluğumun sebebi sensin. Hem de iki kere sensin. Beni annelik mertebesine getiren sensin. Sen verdin mutlulukların en büyüğünü. Seni, sana sormadan bu keşmekeş dünyaya getirerek iyilik mi yaptım bilmiyorum. Öyle zor ki hayat. İnsanlar öyle anlaşılmaz ve öyle kötü oldularki sana bir şey olur diye çok korkuyorum. 

Tarih 18 Ağu 2017 Kategori: Ayşe Sönmez Bulut

ANILARI SATIN ALMAK

Hüzünlerimi astım ceviz ağacının dallarına. Rüzgar estikçe savrulup gitsinler diye. Kavak ağacı, tüm güzel sözlerimi toplayıp, en güzel bestesini yaptı. Bulutlar dağların hemen üstünde. Uzatsam elimi bir parça koparacağım. Yıldızlar o kadar yakın ki geceleri, kement atıp salıncak kurmak geliyor içimden.

Tarih 20 Nis 2017 Kategori: Ayşe Sönmez Bulut

HEP HÜZÜN HEP HÜZÜN

Baharın en güzel günleri. Portakal çiçekleri arasında oturup bahçede kuş cıvıltılarını dinlemekti amacım. Ağaçlar coşmuşlar. Bademler erikler çoktan meyveye durmuşlar bile. Yerler yemyeşil, kelebekler çiçekten çiçeğe uçarlarken kuş cıvıltıları bozuyordu sessizliği. Güneş en parlak ışıklarıyla selamlıyordu gökyüzünü.

Tarih 21 Şub 2017 Kategori: Ayşe Sönmez Bulut

ESKİDEN ÇOK ESKİDEN

Kışın bomboş kalmış kumsallar gibiyim. Terkedilmiş tüm çay bahçeleri. Hırçın dalgalar dövüyor kıyılarımı. Artık yakamozlar da aydınlatmıyor dünyamı. Sadece birkaç martı geçiyor başımın üzerinden, çığlık çığlığa.
Yazlıkçılar tarafından terkedilmiş bir sokak köpeği gibi başımı okşayacak bir dost el arıyorum. Bir dost gülüş, bir arkadaş sesi beklerken ben, çığlıklar yırtıyor kulaklarımı, hırçın dalga sesleri…

Tarih 21 Oca 2017 Kategori: Ayşe Sönmez Bulut

AĞACINI GERİ VERİN

Bu sabah gözlerimi açtığımda bir gariplik hissettim, sebebini bilmediğim. Kuş sesleri geliyordu dışarıdan. Bu alıştığım baharın müjdecisi seslere benzemiyordu. Sanki acı vardı, çaresizlik vardı. Ters giden bir şeyler vardı belli ki. Garip bir duygu yerleşti yüreğime. Hüzün çöreklendi aniden tüm ağırlığıyla göğsüme.