Kategoriler

Arşivler

Ülkü DUYSAK Kategoriler

Tarih 21 May 2020 Kategori: Ülkü DUYSAK

“BEN ŞAİRİM” DİYEBİLMEK

“BEN ŞAİRİM” DİYEBİLMEK Şiir, suskun yüreklerin gür sesidir… O gür sesi sağlayan ise kelimelerin gücüdür. Baharı anlatırken kışın ayazından, kışın ayazını anlatırken güneşin yakıcılığından, damlayı anlatırken içine gizlediği deryadan; gelinciklerin mahzunluğunu, narinliğini anlatırken güçlü tarafından da söz eden… Derin derin düşündüren… Bazen yaylalarda bazen ovalarda bazen aşılmaz dağlarda gezdiren… Yüreği mutlulukla coşturan, acılarda bile bir […]

Tarih 27 Nis 2020 Kategori: Ülkü DUYSAK

Bugün 27 Nisan…

Bugün 27 Nisan… “Merhaba” dedi dünyaya bir can.Belki yumuk yumuk değildi elleri,Ama şiir şiir bakıyordu gözleri… Bugün benim doğum günüm. Hiçbir zaman şatafatlı bir kutlama yapmadım. Buna gerek de duymadım. Tıpkı yeni bir yıla girerken olduğu gibi, geriye dönük değerlendirmeler yaparak günlerimi nelerle doldurduğuma baktım. Hatalarımı dizdim yan yana, nedenlerini sorguladım. Çıkardığım sonuç bana şunu […]

Tarih 29 Nis 2018 Kategori: Ülkü DUYSAK

Bugün 27 Nisan

Bugün benim doğum günüm. Hiçbir zaman şatafatlı bir kutlama yapmadım. Buna gerek de duymadım. Tıpkı yeni bir yıla girerken olduğu gibi, geriye dönük değerlendirmeler yaparak günlerimi nelerle doldurduğuma baktım. Hatalarımı dizdim yan yana, nedenlerini sorguladım. Çıkardığım sonuç bana şunu gösterdi:

Tarih 10 Eyl 2017 Kategori: Ülkü DUYSAK

MUTLULUK İÇİNİZDE

Her sabah uyandığınızda ciğerlerinizi sadece oksijenle değil, şükürle de doldurmalı ve bunun huzurunu yaşamalısınız. Rahat nefes alabilmeniz bile başlı başına mutluluk kaynağıdır. “Bu dünyada ben de varım; o hâlde var olmanın gerekleri nelerse yerine getirmeliyim.” diye düşünmelisiniz. Oluruna bıraktığınız; ama aslında çözebileceğiniz sorunların üstesinden gelebileceğiniz konusunda kendinizi ikna etmelisiniz.

Tarih 11 Oca 2017 Kategori: Ülkü DUYSAK

VARIN BİRAZ DA SİZ DÜŞÜNÜN

Neden sevmeyi hep kalbe bağlamışız? Beyin de sevemez mi? Ve neden bir ilişkiyi önce beyinde bitirmek gerekir ki? Sevmek fiilinde onun rolü de olduğu için mi? Beyin sevginin bitmesine ve başlamasına kendince sebepler mi sıralar? O sebeplerle kalbi ikna edebilme çabasına mı girer? Madde ve mana birbirini tamamlayan şeyler olduğu için mi? Maddelerin de ayrı bir ruhu olduğu için mi?

Tarih 7 Oca 2017 Kategori: Ülkü DUYSAK

VE BİLİYORUM Kİ…

Mutluluk dağına çıkan yolun başındayım şimdi. Hüzün sokağının hemen yan tarafındayım yani… Yukarıya doğru kıvrılan bir yol var ya… Hani sokağın alt başından baktığınızda hiç erişilemeyecekmiş gibi gördüğünüz ve hiçbir zaman erişemeyeceğinizi düşündüğünüz… İşte tam da orada duruyorum.

Tarih 27 Ara 2016 Kategori: Ülkü DUYSAK

İYİ Kİ BEN DE…

Koca bir yıl su gibi akıp gitti yine. Ya bize kalan, bizden giden… Düşüşlerimiz, kaybedişlerimiz, aldanışlarımız… Gidenlerimiz, gidip gelmeyenlerimiz… Hayatın içindeki rollerimiz…

Başımızı yastığa huzur içinde koyduğumuz kaç geceyi, kaç güneşsiz günü bıraktık geride? Soralım mı kendimize; kaç verimli gün geçirdik, kaç günü heba ettik, zehrettik kendimize? Değer miydi, değdi mi? Ve bir de şöyle düşünelim mi?

Tarih 6 Kas 2016 Kategori: Ülkü DUYSAK

SEVGİ

Hayatı yaşadığımız sürece anlamlandırabiliriz; iyi ya da kötü…
Her şey kendi elimizde olmaz bazen. Bazen sele kapılır bazen fırtınaya tutuluruz. Bazen güneşin ışınları kamaştırır gözlerimizi, bazen bir yağmur ıslatır iliklerimizi. Bazen söyleyemeyiz bildiklerimizi. Hissetmek, hissettiğini eyleme döküp somutlaştırmak çok da kolay olmaz her zaman. Bizi anlatan şarkılar dinler, şiirler okuruz.

Tarih 27 Şub 2016 Kategori: Ülkü DUYSAK

İNSANA DAİR

Kendi ördüğü duvarlarını yıkabilmeli insan, genişletebilmek için dünyasını… Ve o geniş dünyada özel özgürlükler yaratabilmeli kendine… Ve o özgürlükleri kullanarak hayalleriyle, sevdasıyla, sıkıntılarıyla, acılarıyla, iyi-kötü yaptıklarıyla yüzleşebilmeli…

Tarih 14 Kas 2015 Kategori: Ülkü DUYSAK

DOSTLUK

“Dost; yüreğimizin en güzel yerinde ağırlanmayı hak edendir” demiştim bir sözümde… Kimdir dost? Nedir dostluğun ölçüsü? Neye dayanarak “işte bu benim gerçek dostum” diyebiliriz birine?

İki insan arasında doğacak dostluğun kesin dostluk hüviyetine bürünmesi uzun bir süreç gerektirir elbette. Dostluk kavramının geliştirilmesi, bu süreç içerisine nelerin sığdırıldığıyla orantılıdır.