Kategoriler

Arşivler

Belgin Turan SATICI Kategoriler

Tarih 23 Haz 2017 Kategori: Belgin Turan SATICI

Bizim Çocukluğumuzda

“Bizim çocukluğumuzda annelerimiz çalışmazdı. Okuldan eve geldiğimde boynumdaki anahtarla kapıyı hiç açmadım. Hatta babamın bile anahtarı yoktu. Annem evimizin bir parçası gibiydi, hep evdeydi. Her yere birlikte giderdik, zaten öyle çok da gidilecek bir yer yoktu ki…

Tarih 22 Şub 2017 Kategori: Belgin Turan SATICI

Kadın Sevgi Bekler

Yüzyıllardır kadın ve erkek ilişkileri üzerine yazılar, romanlar, şiirler, yazılır, filmlere konu olur. Kadın-erkek ilişkisi anlaşılmaya çalışılır. Kadını anlamak, tanımak ve erkeği anlamak tanımak açısından da duruma bakabiliriz. Toplumun erkeğe ve kadına yüklemiş olduğu misyon ta çocukluktan itibaren başlar ve yetişkinlikte de bu meyveler toplanır.

Tarih 24 Tem 2015 Kategori: Belgin Turan SATICI

Barış İstiyoruz…

Yaşanan bir durumu, olayı anlamak için öncelikle işin içinde olmak ve o havayı teneffüs etmek gerekir. Doğu bölgelerimiz birçok yönden yoksun bir yer, o kısır döngü de tek istekleri güvenli ve normal bir yaşam…

Hani daha fazlasını istemiyorlar… Aile bütünlüğü, birliği içinde ve sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmek onlar için her şeyden daha önemli bir durumda.

Tarih 19 Tem 2015 Kategori: Belgin Turan SATICI

Mutlu Bayramlar…

Şimdi bir yazı yazmak gerek, misal kırmak iki lafın belini… Şimdi şükretmek gerek, sahip olduğumuz şeylerin farkında olarak ve onlara tek tek teşekkür ederek yeni gelen güzelliklere ‘hoş geldin’ demek gerek..

Tarih 20 Haz 2015 Kategori: Belgin Turan SATICI

AİLEMİZ VE İLETİŞİM…

Sadece çocuklarımızla değil kendi aramızda da eğer; karşımızdaki kişiyi can kulağı ile dinlersek, empati yapıp kendimizi onun yerine koyabilirsek, saygılı davranır, saydam olursak ve onların ihtiyaçlarına cevap verebilirsek hem ebeveynler ruhen sağlıklı düşünür, sağlıklı davranır hem de sağlıklı çocuklar yetiştiririz.

Tarih 20 Haz 2015 Kategori: Belgin Turan SATICI

Doğuda Bir Kadın

Doğu’nun ücra bir köşesinde insanların unuttukları pardon hiç bilmedikleri bir diyarda birçok evden bir evdi Hatice’nin evi.
16 sına gelince işte bu kocan, damı akan bir evi de gösterip bu evin, ocağın demişlerdi.
Aradan yıllar geçmişti. Hey gidi koca yıllar. Geçmişti de geçmesine nasıl geçmişti.
Bir o bir de Allah birde ağızsız dilsiz şu sıvası dökülen duvarlar bilirdi.

Tarih 20 Haz 2015 Kategori: Belgin Turan SATICI

Başarı yolunda gıpta ettiklerim…

Günümüzde başarılı kadınlara bakıp gıpta etmemek mümkün değil.
Başarıyı değerlendirme ölçütünüz kuşkusuz ki, önemlidir.
Yani neye göre başarılı addediyorsunuz kendinizi.
Sanırım kişinin bakış açısına ve beklentisine göre başarı değişkendir ama kabul edilebilir bir gerçek var ki oda başarınız birilerine zarar verme amacı güdüyorsa iyi niyet beslemiyorsa buna başarı denilemez.

Tarih 20 Haz 2015 Kategori: Belgin Turan SATICI

NLP nedir?

NLP ile bakış açımızı değiştiriyoruz yaşadığımız durum ve olaylara karşı tutumumuz değişince tepkilerimizde değişir.
NLP yaşamımızda üzerinde düşünmeden otomatik olarak gerçekleştirdiğimiz davranış süreçlerimizi, bilinçli hale getirmede etkin olarak kullanılan bir yöntem.

Tarih 8 Mar 2015 Kategori: Belgin Turan SATICI

Özgecan Şiddet Görmedi…

İşte yine bir 8 Mart Kadınlar günü yaklaşıyor. Duygu Asena’nın dillerine sağlık ne güzel de söyledi gitti. Kadının adı yok. Gerçekten de kadının ne adı ne de sanı var. Kadın sadece kullanılıyor. Her konuda bir araç olarak kullanılıyor. Doğuda, Karadeniz’de nice kadınlar tanırım. Duygusal ve ruhsal bakımdan aç kadınlar ama açlıklarının bile farkında değiller…

Tarih 8 Mar 2015 Kategori: Belgin Turan SATICI

Kadın erkek ne diyorlar?

Canım ya sen neyin kafasını yaşıyorsun. Şu, kız kıza yapılan erkek muhabbetlerinin ne kadar anlamsız ve gereksiz hatta boşa kürek çekmek olduğunu bir gün anlıyoruz ama anlayınca ne oluyor. Hiç yine devam…

Adam benimle neden yeterince ilgilenmiyor?

Daha önce böyle yapmıyordu?