Kategoriler

Arşivler

Zülfiye DÖNMEZ Kategoriler

Tarih 27 Haz 2017 Kategori: Zülfiye DÖNMEZ

BAYRAM GELMİŞ NEYİME

Ahhhh , canım kızım,Güzel Meleğim,ilk göz ağrım, cennet kuşum.Seni öyle özlüyorum ki… Sen gittin gideli yaşamak haram oldu bana. Hiç eksilmedi acın, hele birde bayramlar girince araya.. Öyle bir hüzün çöker ki içime, yüreğim ağlar, gözlerimden kanlı yaşlar damlar. Unutamam o güzel yüzünü, anneciğim diyen sesini.

Tarih 26 Eki 2014 Kategori: Zülfiye DÖNMEZ

GECENİN KARANLIĞINDA

Zifiri, karanlık bir gece. Dünyayı bir sessizlik kaplamıştı. Herkes uykusunun en derin yerinde. Uyumak üzereyken arkadaşım merhaba dedi. İnternet üzerinden selamlaştık. Arkadaşım;
– Yazayım, biraz dertliyim, diyerek izin istedi.

Tarih 15 Tem 2014 Kategori: Zülfiye DÖNMEZ

BİR AKŞAM ÜSTÜ

Sessizce ve yalnız denizin kıyısında dalmışım derinlere.
Almışım kalemi elime, yüreğim seni hayal ediyor. Elim durmadan seni yazıyor.
Gözlerim dalıp dalıp gidiyor bulunduğun uzak diyarlara. Etrafım ter temiz,
eşsiz güzellik, deniz ve su masmavi gökyüzü birde özlemlerim ve ben!

Tarih 1 Haz 2014 Kategori: Zülfiye DÖNMEZ

Hayallerim Bitmez Benim

Rüya gibi uçsuz bucaksız hayallerim var benim. Bazı kişilerin duymak bile istemediği düşünceller. Hayal para istemez, servet hiç istemez ki… Birazcık duygusallık yeterli. Yedi veren çiçeği misali sapsarı güneş gibi açan, her mevsimi seven, hiç solmayan çiçek gibi kalbe sahibim. Ben böyleyim işte.

Tarih 30 May 2014 Kategori: Zülfiye DÖNMEZ

Beş Kuruşluk Mal

Bu kadarına pes diyorum, gördüklerimi insanlığa sığdıramıyorum! Sağıma soluma, önüme arkama baktıkça, gördüğüm şu acınacak manzaraya şaşırıyorum. Her birinin ayağında plastik terlikler, sırtlarında yırtık pırtık eski elbiseler, taranmamış kirli saçlar. Burunlarından akan salya sümükler, ellerde ayaklarda kirden çatlaklıklar, kimilerinin ceplerinde selpaklar!

Tarih 30 May 2014 Kategori: Zülfiye DÖNMEZ

Seven Kadın

Seven kadın budur işte, yeter ki sevilsin değer görsün! Sevdiği kişiye her zaman nefes verir, can verir, güç verir, onun için canını adar! Kadınlığını konuşturur, eğer yürekten severse, aşkının önünde kor gibi erir gider, gözünü bile kırpmaz.

Tarih 30 May 2014 Kategori: Zülfiye DÖNMEZ

SEN ÜZÜLME NE OLUR

Ya sana nasıl teşekkür etsem bilemiyorum ki, iyi ki varsın hayatımda. Bir günde on defa arayıp soruyorsun. Varlığın bana güç veriyor. Her telefon açışın beni daha da güçlü yapıyor, hayata sıkıca bağlıyor. Amma yine de bir şeyeler eksik, böyle olmuyor işte. Üzülme sen ne olur, sağ olasın. Gene gene soruyorsun; iyi misin hoş musun? Sen mutlu ol, seni seviyorum. Uzakta olsa sen yüreğimdesin.

Tarih 10 Nis 2014 Kategori: Zülfiye DÖNMEZ

Allah’ıma Teşekkür

Bugün çok içten rica ederek, Yalnız kaldığım hastane odamdan Yatağımı pencerenin önüne Çekmeleri için teklifte bulundum.
Dışarısını birebir yaşamak istiyorum. Hiç bir güzelliği kaçırmak istemiyorum. Birde ne göreyim sıra sıra kıp kırmızı. Binaların üstünde o kadar özenle. Dizilmiş kor kırmızı kiremitler. Bir köşesin dede kuşlar için.

Tarih 17 Şub 2014 Kategori: Zülfiye DÖNMEZ

OLMAZ MI SEVGİLİ?

Olü denizler gibi suskunluklarım
Büyüdükçe büyüyor içimde
Üzülüyorum özlüyorum.
İnan ki sevgilim özlemin

Tarih 19 Eki 2013 Kategori: Zülfiye DÖNMEZ

YENİ ÇIKTIM

Sana karşı bilerek uzak durduğum doğrudur. Dediğin o an var ya, işte o an yıkıldığım andır benim. Sana çok inanmıştım, sevgini kalbime sığmayacak kadar büyütmüştüm. Benimkisi sevmek değildi, benimkisi baştan ayağa aşık olmaktı. O an hayal mi gerçek mi anlayamadım, saatler geçtikçe düşündüm, düşündüm. Gözümün önüne geldi bir saniye yüzün, ağlamak istedim amma belli edemedim. Tüm üzüntümü içime gizledim, gün gelip yalvarsan da artık sana inanıp seninle olamam.