Kategoriler

Arşivler

Mücella PAKDEMİR Kategoriler

Tarih 15 Eyl 2016 Kategori: Mücella PAKDEMİR

Sen Bir Domuzsun

Betül, okulların açılmasına iki gün kala, annesinin ısrarı üzerine saçlarını ensesine kadar kısalttırmıştı. Şimdi yüzü iyice yuvarlaklaşmış ve güzelliği ortaya çıkmıştı. Boy aynasının karşısında sağa sola dönerek kendisini son bir kez inceledi. Sağ elinin işaret parmağını önce dudaklarına götürüp öptü, daha sonra öpücüğünü aynadaki görüntüsüne doğru uzatarak yanağına denk gelen noktaya kondurdu. Bu hareketi annesinden görmüştü.

Tarih 6 Nis 2016 Kategori: Mücella PAKDEMİR

SADECE ANLA

Kalemim gitgide çatallaştı
Kabuğum sertleşti bir tanem
Bulutlar teğet geçiyor üzerimden
Bir türlü ıslanamıyorum

Tarih 10 Tem 2014 Kategori: Mücella PAKDEMİR

UÇURUMUN KIYISINDA

Zeliha, sinirden burnundan soluyarak karşı dairenin zilini acı acı çaldı. Sonra da sabırsızlanıp kapıyı yumruklamaya başladı. Sesi apartmanın boşluğunda yankılanıyordu.

– Nezahat Abla, aç çabuk kapıyı Nezahat Abla!

Nezahat hemen elektrik süpürgesinin fişini çekti ve gidip kapıyı açtı. Komşusunun telaşlı halini

Tarih 15 Oca 2014 Kategori: Mücella PAKDEMİR

BEN YANARKEN SEN DÖNDÜN MÜ?

Aysel, dantelli beyaz geceliğinin üzerine saten sabahlığını geçirip, ses çıkarmamaya dikkat ederek aynanın karşısına oturdu. Kocası Bilal henüz uyanmamıştı. Kahvaltı masası hazırlanmadan uyandırıldığında çok kızıyordu. Kızmakla kalmayıp, hakarete varan sözlerle karısının kalbini kırıyordu.

Tarih 14 Eyl 2013 Kategori: Mücella PAKDEMİR

SON PİŞMANLIK

Süleyman yaşı kırk sekize dayanmış, orta boylu, pek yakışıklı olmayan bir adamdı. Kalın çerçeveli gözlükleri, hafif peltek konuşmasıyla ve daima terli yüzüyle itici bile sayılabilirdi. Çocukları büyümüş, boyunu geçmişti. Hanımıyla, ailesinin baskısıyla evlenmiş, kör-topal bugünlere kadar gelmişlerdi. Süleyman, başı bağlandıktan sonra bir türlü mutlu olamadığı evliliğinden umudunu keserek,kendisini tamamen iş hayatına vermişti. Hanımı Neriman nasıl olsa evi ve çocukları idare ediyordu. Bekârken çırak olarak girdiği matbaada çalışkanlığı ile göz doldurarak usta ve nihayetinde müdür olmuştu. İyi kazanıyordu.

Tarih 16 Ağu 2013 Kategori: Mücella PAKDEMİR

EV DEĞİL, KORKU TÜNELİ.

Eşimle aramızda uzun süredir sorunlar vardı. Nihayet, şiddetli bir kavgadan sonra evliliğimizi yürütemeyeceğimizi anlayıp, boşanmaya karar vermiştik. Eşim yanına birkaç parça kıyafet alarak ailesinin yanına gitmişti. Ben de zaman kaybetmeden gazete ilanlarından bulduğum ilk işe girdim. Aynı zamanda, çok acilen ucuz bir ev bulmam gerekiyordu. Akşamları işten çıkar çıkmaz, tabana kuvvet sokak sokak dolaşıyor, bıkmadan usanmadan ev arıyordum.

Tarih 11 Haz 2013 Kategori: Mücella PAKDEMİR

USLU KIZ NASIL CADILAŞTI?

Yaşım on yediye gelmesine rağmen, çeneme dadanan ergenlik sivilcelerim beni
terk etmiyordu. İşte şimdi de üç dört yerden yeniden azmaya başlamışlardı. Fark etmemle birlikte eczaneye ilaç almaya koşmam bir oldu. Ben böyle koştura
koştura giderken, birisi kolumdan hızla çekti. Dönüp baktım.